DRØMMEJOBBEN

I dette blogginnlegget har vi fått i oppgave av vår foreleser Karl Philip Lund å skrive om våre tanker rundt drømmejobben. Med mindre man vet 100% sikkert hvor og hva man vil jobbe med kan dette være vanskelig å sette ord på, men jeg skal prøve så godt jeg kan.

 

Den første drømmen

Jeg skriver ordet drømmejobben, men det var ikke det jeg så på det som på den tiden. Det startet allerede når jeg var fem år gammel, og forelsket meg i fotballen. Jeg hadde fått min første ekte fotballdrakt av pappa – laget var de røde fra Merseyside på Englands vestkyst.

Jeg startet å spille fotball med mine klassekamerater på Ørje, hvor vi trente, spilte kamper og koste oss. Dette førte til et sterkt kameratskap og et godt samhold, og mange av «fotballgutta» er fortsatt de jeg henger mest med i dag. Det var ikke alltid like seriøst, men det var det viktigste på den tiden – lek og moro. På fritiden kjøpte vi oss fotballbøker med klistremerker, ble medlem i Boing-klubben, og fotball var alt som sto i hodet på oss. Vi spilte fotball sammen i hvert friminutt, og snakket om at når vi ble store skulle vi spille for den og den klubben – vi skulle bli fotballstjerner.

Det er nok mange gutter som kjenner seg igjen i det forrige avsnittet, og det er nok mange som også kjenner seg igjen i at jeg til slutt måtte innse at jeg ikke kom til å bli en profesjonell fotballspiller. Men jeg ga ikke opp fotballen så lett. Nå var det fotballtrener jeg ville bli.

Jeg har alltid hatt en stor lidenskap for fotball, og kall meg gjerne en fotballidiot. Jeg har alltid vært litt over middels interessert i taktikk og andre detaljer ved fotballen, og begynte på trenerkurs i ung alder sammen med de eldre karene på klubbhuset. Den eneste «erfaringen» jeg hadde var utallige timer foran PC-skjermen med Football Manager.

friends-1020035_960_720Jobberfaring

Mens jeg brukte mye av fritiden min på fotball fant jeg ut at det var på tide å tjene mine egne penger. Jeg jobbet først et par år på en bensinstasjon med kiosk, tipping og interiør, før jeg et par år senere fikk meg jobb på den lokale Rema 1000 butikken. I løpet av disse årene tilegnet jeg meg erfaring med å jobbe sammen med andre, samtidig som jeg lærte mye om kunder og kundeservice. Jeg trivdes godt på begge disse jobbene, og jeg ble glad i å jobbe sammen med mennesker. Jeg likte å kommunisere med andre, og bidro der det trengtes hjelp. Selvsagt kunne jeg vise kunden hvor vi hadde leverposteien, og jeg vasket gledelig kassene en siste gang før vi slukket lyset for kvelden.

Men jeg innså også at det ikke var dette jeg ville jobbe med resten av mitt liv, og jeg bestemte meg for å begynne å studere. Jeg flyttet så til Oslo og begynte på Høyskolen Kristiania (tidligere Markedshøyskolen).

 

Så hvordan er min drømmejobb?

Ifølge Deloitte’s Shift Index survey hater så mange som 80% jobben sin. I min fremtidige jobb vil jeg ikke sitte og stirre på klokka mens jeg teller minutter til arbeidsdagen er ferdig.

Jeg vil:

  • Trives på jobb
  • Gjøre noe produktivt
  • Ha varierende arbeidsdager
  • Ha det morsomt med ålreite kollegaer
  • Ha utfordringer jeg kan mestre, som gir meg den samme følelsen jeg fikk som liten når jeg scoret mål på fotballbanen og feiret i kjent «victory»-stil med begge hendene i været.
  • Glede meg til neste arbeidsdag

Betaling og status skal ikke være med på å «definere» drømmejobben, men heller noe som skal få deg til å gå rundt. For å sette det i perspektiv hadde jeg mange ganger foretrukket å se Ørje-kamp på stadion med gutta fremfor å dra på mange tippeligakamper, på grunn av den gode stemningen og miljøet, selv om prestasjonsnivået og belønningen deres ikke er i nærheten av det samme nivået.

Hvorvidt jeg kan finne en jobb som gir meg dette vites ikke, men jeg skriver om en drømmejobb. Det skal være litt urealistisk, og man skal drømme seg litt bort. Kanskje er drømmen å bli ansatt som digital markedsfører for en større idrettsorganisasjon, eller å kunne leve av sin største lidenskap på en eller annen måte. I så fall skal jeg være en meget fornøyd kar.

cup-1010918_960_720

– Mathias Olsen

 

Kilder

Bloggoppgave: http://stammen.no/studentoppgaver/bloggoppgave-hva-er-din-drommejobb

Karl Philip Lund: http://stammen.no/

Deloitte Shift Index survey: http://www.businessinsider.com/what-do-you-do-when-you-hate-your-job-2010-10?IR=T

 

Se også: Simen’s drømmejobb

11 thoughts on “DRØMMEJOBBEN

  1. Bra skrevet, Mathias! Ting blir gjerne til mens man går, så der framme et sted venter sikkert drømmejobben for deg en dag. Med mye hard jobbing underveis.

Comments are closed.